GO BACK
    TO MENU

    COVID-19 kriza

     

    Dragi naši budući mladenci, prije svega nadamo se da ste zdravi, da su vaši najmiliji dobro i da se čuvate u sigurnosti svojih domova. Nažalost, umjesto radosti oko organizacije vašeg vjenčanja u ovoj okrugloj godini, zadesila nas je sve ova nevjerojatna pandemija te poremetila brojne planove. Sada je najvažnije sačuvati zdravlje i svoje najbliže, no treba početi razmisljati i o vjenčanju koje je pred vama, te uskoro donijeti pravu odluku.
    Trebamo li odgoditi naše vjenčanje, pitanje je koje vam se zasigurno sada nameće.

    Koronavirus vas neće spriječiti da se vjenčate, jači ste od nje, može vam samo malo poremetiti planove, ali mi vam šaljemo pozitivnu vibru da pronađete najbolje rješenje i uskoro uživate s vašim najmilijima u svojem najsretnijem danu.

    U nastavku donosimo odgovore na često postavljena pitanja o ovoj temi.

    Trebamo li odgoditi naše vjenčanje?

    Trenutno je u Hrvatskoj na snazi do 19.4.2020.”Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada trgovina, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja” donesena od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, prema kojoj vjenčanja nije dozvoljeno organizirati.  Ukoliko je vaše vjenčanje zakazano u narednim mjesecima, svibnju i lipnju, možda bi iz sigurnosnih, no zasad još uvijek ne iz zakonskih razloga, trebali razmišljati o odgodi za novi datum, na jesen/zimu 2020. ili tijekom 2021. godine.

    Naše je vjenčanje na jesen 2020. Trebamo li razmišljati o odgodi za drugu godinu?

    Iako se svi duboko nadamo da će kriza oko koronavirusa uskoro nestati, na ovo je pitanje teško dati odgovor. Možemo samo reći da dosad nismo kontaktirani od klijenata koji planiraju odgodu vjenčanja u tom periodu. Nadamo se da će tako i ostati.

    Hoćete li vi i vaš team fotografirati naše vjenčanje?

    Apsolutno, naš je cilj i naravno želja fotografirati svako dogovoreno vjenčanje u 2020. godini. Svjesni smo da to neće biti moguće u proljetnim datumima, stoga nudimo potpuno besplatno zakazivanje novog datuma u tekućoj i sljedećoj godini.

    Ukoliko odgodimo vjenčanje za 2021. godinu , kakva je procedura?

    Pronalazak novog datuma nije jednostavan ali mi po tom pitanju nastojimo biti vrlo fleksibilni. Ukoliko imate mogućnost biranja između više ponuđenih datuma, slobodno se s nama konzultirajte oko dostupnosti. Kad je sve usuglašeno, procedura započinje vašim emailom u kojem nas potvrđujete novi datum, a potom sklapamo novi ugovor za kojeg vrijedi ranija rezervacija. Cijeli proces rješava se online putem.

    Što u slučaju da ste vi ili vaš team na naš novi datum zauzeti?

    Postoji rješenje! U dogovoru smo s drugim fotografima sličnog stila, pristupa i cjenovnog ranga, stoga je moguće da ukoliko su slobodni ponude svoje usluge Vama umanjene za uplaćen predujam.

    Je li moguća promjena ugovorenog paketa za novi datum vjenčanja?

    Da, ukoliko smatrate da će na novom zakazanom datumu biti drukčiji raspored organizacije i broj uzvanika, na koncu i smanjenje budgeta, te bi vam u tom slučaju više odgovarao drugi paket iz naše ponude, javite se da dogovorimo detalje.

    Ukoliko potpuno odustanemo od vjenčanja, hoćemo li dobiti povrat predujma?

    Ne. Predujam je nepovratan i klijent raskidom ugovora gubi pravo na povrat istog. Međutim, izuzetno smo svjesni situacije i stoga ukoliko se ipak odlučite na potpuno otkazivanje vjenčanja, do kraja 2021. godine možemo Vam u visini predujma ponuditi obiteljske ili sessione za parove, fotografiranja godišnjica, rođendana, krštenja ili obiteljske proslave, komercijalno fotografiranje (proizvodi, nekretnine) te video usluge.

    Otkazujemo samo proslavu vjenčanja. Možemo li predujam iskoristiti za fotografiranje simbolične ceremonije vjenčanja?

    Apsolutno da! Rado ćemo fotografirati čin vjenčanja i popratni wedding session u ukupnom trajanju do 2 sata. Ovu mogućnost moguće je iskoristiti do kraja 2021. godine.

    Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju putem e-maila info@lukart-weddings.com

    Ostanite pozitivni i čuvajte se.

    Vaš Lukart weddings team